יום שני, 30 בספטמבר 2013

נוגדי דיכאון - שוקולד!

אשדוד, 11 בלילה. אזעקות בעיר, הבעל במילואים. אני והילד יושבים בסלון ורואים "מלחמת הקאפקייק" בערוץ האוכל. אסקפיזם בהתגלמותו. או אולי סוריאליזם. קאפקייק עם אצות ים?.. הממ, בהחלט זה סוראליזם... לא זכורה לי סיטואציה כשהיה לי בבית כל כך הרבה זמן פנוי ואני לא מסוגלת אפילו לקרוא ספר. מזל שיש פייסבוק לפטפט עם חברים ולעשות "שייר" ללא הפסקה לסרטוני תעמולה. ומזל שיש ערוץ האוכל, אוכל זה תמיד רלוונטי. שכל הקלוריות שאני אוכלת עכשיו יהיו על מצפונה של עזה. או כמו שאמרה לי אלנה - שנורבגים הרגועים יעשו עכשיו דיאטה... ואתם מוזמנים להמיס איתי קצת... טוב, הרבה שוקולד. 
אחת העוגות האהובות עליי, הכנתי כבר המון פעמים. קלה מאוד להכנה, מאוד שוקולדית, דחוסה וטעימה, טעימה, טעימה...
עוגת שוקולד עשירה ללא קמח

מצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ)
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
3/4 כוס סוכר
70 גרם חמאה
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
4 כפות קורנפלור
הכנה:
לחמם בסיר את השוקולד, סוכר, חמאה ושמנת, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהשוקולד והחמאה נמסים והתערובת אחידה וחלקה. לכבות את האש ולצנן מעט.
להוסיף את הביצים, אחת אחרי השניה, ולערבב היטב לאחר כל הוספה - להוסיף עוד ביצה רק לאחר שקודמתה נבלעה בתערובת.
להוסיף 4 כפות קונרפלור ולערבב היטב לעיסה חלקה ללא גושים.
להעביר את העיסה לתבנית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות כ-20-25 דקות, עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

מקור: חנה שאולוב, "עוגות ברגע"

2 comments:

  1. שלא נדע עוד אזעקות!!! רק נהרות, ימים ואוקיינוסים של שוקולד ושנשמין בנחת ולא מלחץ ;-)
    שבת שלום יקירה,
    אלנה

    השבמחק
    תשובות
    1. לגמרי שלא נדע... לפעמים חוזרת לרשומות מהסוג הזה ומצטמררת כל פעם מחדש על המציאות ההזויה שבתוכה אנחנו חיים.
      לעומת זאת - נהרות ואוקיינוסים של שוקולד זה מקובל בהחלט. במיוחד אם זה שוקולד מריר עם הרבה אחוזי קקאו :)

      מחק